úterý 24. srpna 2010

I'm Miss, you are Miss, we all are Miss!

Celý svět dnes obletěla zpráva o nové Miss Universe - stala se jí dvaadvacetiletá Mexičanka Ximena Navarrete. Naše zástupkyně - Jitka Válková se probojovala mezi top 15, což je podle mě velký úspěch na to, že soutěže se účastní 83 dívek a na to, že Jitka je prostě vyumělkovaná a vůbec ne přirozeně hezká. Vybrala jsem svoje favoritky, Miss, u které se předpokládá že se bude živit jako modelka musí zaujmout. Letošní vítězka je prototyp hezké ženy - tmavé vlasy, velké tmavé oči, vychrtlá. Takových modelek je všude plno! Netvrdím, že není hezká, to určitě je, ale na můj vkus nemá čím jiným zaujmout.

Image and video hosting by TinyPic

Miss Universe 2010

Image and video hosting by TinyPic

První tři místa by podle mě vypadala takhle:

Image and video hosting by TinyPic

Třetí místo bych udělila Miss Honduras. Nedostala se ani mezi top 20, ale mě se líbí takové exotické krásky (Naomi Campbell patří mezi nejkrásnější modelky světa a nezajímají mě nějaké diamanty!). Miss Honduras má čím zaujmout, působí sympaticky a přirozeně.

Image and video hosting by TinyPic

Miss Jamaica je oficiálně na druhém místě. I já bych jí dala na druhé místo ze stejného důvodu jako předchozí - působí na mě taky lehce exoticky. Snědá pleť, zajímavé oči, hubená ale ne vychrtlá a krásné vlasy (ovšem kdo dnes řeší vlasy když existují barvy a příčesy?). Umístila se právem.

Image and video hosting by TinyPic

Absolutní vítězkou je pro mě Miss Malayia, která nějakou Mexičanku hravě strčí do kapsy. Jmenuje se Nadine Thomas, je jí třiadvacet a měří jen 169 cm, což v modelingu není žádná výhra. Psala jsem o prototypu dnešní krásy, ona se mu možná přibližuje, ale má něco navíc, něco, co ostatní krásky nemají. Na všech fotkách vypadá roztomile a sympaticky, na první pohled zaujmou tmavé oči a černé vlasy kontrastují s pletí. Pro mě prostě vyhrála a nevadí, že se nedostala ani do top 20.

Můžete se podívat i na video s Nadine Thomas.

Miss Universe jsem neviděla, takže posuzuji jen podle fotek, skutečnost může být jiná. Soutěže Miss pro mě mají význam, nejsou-li dvě jako je to u nás. Letos už se spojili do jedné soutěže, ale opět vyšly dvě vítězky. Systém jsem vůbec nepochopila a nebyla jsem sama. To nemá cenu. Co pak ta holka dělá, když někam přijde a pořádně ani neví jak se má představit, co vlastně vyhrála, jako se to stalo i Jitce Válkové? Ani se jí nedivím, taky bych v tom měla guláš=) Tyhle soutěže, kde diváci vybírají mezi obyčejnými holčinami, podobajících se jako vejce vejci (anebo si ani není v čem vybrat, vždyť ničím nezaujmou!) nemají úroveň. Každý rom nová Miss (ne-li rovnou dvě) a trh je přesycený. Dnes už to ani moc neznamená, jste-li Miss ročníku raz dva. Když se modelka nedokáže prosadit první rok po výhře, je v háji. Na naší malou republiku je každoročně nová Miss zbytečná. Stačila by tak každé tři roky=D, jak by to pak ale bylo s účastí na mezinárodních soutěžích jako je Miss World nebo právě Universe, to netuším. Ty mezinárodní apoň mají úroveň a už o něco jde, vyhrát takový titul je výhra. A ne být ,jen' ČR.

Nějak jsem se rozepsala, tak mě za ty názory neukamenujte. Ale líbí se vám nová Miss?? Jaký vůbec máte názor na podobné soutěže, má to vůbec cenu?

5 komentářů:

  1. Ahojky chtěla jsem ti jen říct že jsem tvoje věrná čtenářka četla jsem i idees blog no to je tak všechno :) měj se

    OdpovědětVymazat
  2. jéé, jsem ráda že aspoň někdo z bývalých čtenářů zůstal=)

    OdpovědětVymazat
  3. Mou favoritkou byla Nadine Thomas je naprosto překrásná!

    OdpovědětVymazat
  4. Já osobně Miss u nás v ČR, jakožto soutěž, moc nemusim. Abych se přiznala, tak typické černošky se mi většinou nelíbí, ale tahle Miss Honduras je pěkná :) Jamaica se mi líbí moc a Malaysia je něčím zajímavá. Nejen tou "výškou" :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!