pondělí 18. října 2010

the gods

Čas od času se tu objevují moje oblíbené zdroje inspirace, módní výstřelky, které mě pobavily i ty, ze kterých jsem nadšená a určitě si je musím pořídit. Článek o hudbě připravuju už dlouho, nakonec jsem se ale rozhodla zpracovat ho trochu jinak. Prostě ti nejlepší. Ti, bez kterých by určitě ani moje sluchátka nemohla být.

Steven Tyler


Celé páteční odpoledne a sobotní dopoledne jsem pracovala na referátu na libovolné téma. Celou hodinu o něčem povídáte, učitel vám dává doplňující otázky a za výstup dostanete nejdůležitější známku pololetí. To všechno v angličtině. Vybrala jsem si Aerosmith a minimálně deset minut budu mluvit o Stevenovi.
Je to blázen. Vypadá přinejmenším podivně. Provokuje snad i pohledem. Jeho pronikavý hlas znají všichni. Na mikrofony si přivazuje svoje vlastní šátky. Jeho osobnost vás prostě nenechá chladné. Musíte na něj mít názor - a) není normální, b) hity 80tek by bez něj a bez Aerosmith prostě nebyly to pravé ořechové. Takže a) nebo b)? Vážně mě zajímá váš názor na tohohle podivína. Ten můj je prostý a vyplívá z titulku - je to prostě bůh. Samozřejmě že neuznávám jeho drogové období, na některých fotkách přiznám, že vypadá prostě hrozně a je na čase, aby si uvědomil, kolik mu je, ale pak si v duchu začnu zpívat všechny ty písničky a...řeknu si, jak jsem mohla propásnout letošní koncert a proč jsem je nezačala poslouchat dřív!

V písni Pink se mi asi nejvíce líbí jeho hlas, ale v klasice I don't wanna miss a thing je prostě dokonalý celý.

Bruno Mars

Teprve vycházející hvězdička, která už mě ale dokázala natolik zaujmout, aby se objevila tady. Má příjemný, docela vysoký hlas, který slyším, zaseknu se a jenom poslouchám... zase mi nevadí, že byl nedávno zadržen za držení kokainu. To mě nezajímá, mě zajímá jeho deska, která snad měla vyjít 5. října... a co vy? Vadí vám na vašich oblíbených hercích/zpěvácích/modelkách... jejich úlety, nebo to vůbec nesledujete a chcete znát jen to dobré?


Tenhle klip je naprosto úžasný. Ta písnička je úžasná. On je v ní úžasný. A slečna moc moc krásná:D Prostě The way you are...

Ryan Tedder

Matně si vzpomínám na svoje první oblíbené písničky. Na tu dobu, kdy mi přestalo být jedno, co hraje to šumící autoradio a moje nejoblíbenější písnička už nebyla Pátá... před odjezdem na tábor jsem našla starou mp3, kde byly ty úplně první písničky, co jsem si kdy stáhla. Bylo tam Stop and Stare a Apologize od OneRepublic. Už před čtyřmi pěti lety jsem měla dobrý vkus na písničky :D

Ryan Tedder je ženatý, zpívá ve OneRepublic a jeho hlas na mě působí hrozně uklidňujícím dojmem. Když jsem ve stresu, rozhozená nebo naštvaná, prostě si pusím OneRepublic... Známou písničku Bleeding love, která proslavila Leonu Lewis napsal on, spolupracuje s Rihannou, Beyoncé (Hallo), Ashley Tisdale i Tokio Hotel...



Michael Jackson

Jednou jsem se vracela z tábora a mamka mi na půli cesty řekla: ,,Víš kdo umřel?'' Nevěděla jsem. Dva týdny bez internetu a televize a utekla mi tak důležitá věc. Hrozně mě štvalo, jak ho najednou všichni začali poslouchat a truchlit.

Přiznám se, že jsem Michaela nikdy moc neposlouchala. V mobilu od něj mám tři oblíbené songy a klasiku You are not alone, u které si vždycky pobrečím při špatné náladě. Ale prostě tady jeho písně jsou a všichni to vědí. Kvůli tomu ho obdivuju. Dokázal to, co nikdo. Zná ho úplně celý svět. Nedokázala to Madonna ani Boby MacFerin. Jen král popu. Není člověk, který by si při slově Majkl nevybavil jeho zohyzděný obličej plastickými operacemi, typický klobouk, rukavice, sako a bíle ponožky. Celý svět. Celý svět od něj zná alespoň jednu písničku. A za to ho obdivuju.

Mimochodem, viděli jste This is it? Ten dokument bych zavedla povinně. Pomáhá pochopit, jaký Majkl opravdu byl. Nejen ten bílý černoch, ten co zvládá měsíční chůzi. Ale ten veselý perfekcionalista. Doteď si pamatuju ten záběr, jak tam cucá lízátko, pozoruje tanečníky a radí, co by se dalo zlepšit. Takový opravdu byl. Legenda.


Jací jsou ti vaši vyvolení?

2 komentáře:

  1. The Beatles jsou naprosto úžasní :-* A Guns 'N Roses jejich vystoupení na VMA 1989 to s tím alkoholem souvisí :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. ano, beatles jsou taky úžasní. ale jejich písně nejsou nadčasové, na beatles musím mít tu správnpu oldies náladu=)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!